heart-1783913_1920.jpg

2019

Vuur

Werkt

0 DAGEN TOT EVENEMENT
30 nov. 2019 15:30
De Zwaan
Interview radio Mol.mp3
Welkom op de website van Vuur Werkt!

 

Op 30 november 2019 begint de Advent, een periode waarin we met de kerkgemeenschap toeleven naar het licht van Kerstmis.  Hét moment om even stil te staan bij wat het betekent om van donker naar licht te gaan, ook in ons eigen leven. Daarom nodigen we jullie uit om tussen 15.30 en 21.30 mee te komen genieten van Vuur Werkt!

 

Iedereen is welkom om deel te nemen. Zeker vormelingen en gezinnen nodigen we speciaal uit om mee te komen doen. Maar ook jeugdbewegingen, plussers, misdienaarsgroepen, ... jonge en minder jonge mensen: het wordt de moeite!

 

Samen zullen we luisteren naar getuigenissen van mensen die zelf duisternis in hun leven hebben gekend, en hoe zij weer licht hebben gevonden. (De getuigenissen en activiteiten zijn aangepast per leeftijdsgroep/doelgroep.) In de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Mol steken we tijdens een korte lichtviering daarna ook letterlijk het licht aan: de eerste adventskaars. Met dat vuur gaan we dan op stap: een grote fakkeltocht door Mol brengt ons uiteindelijk naar het Sint-Jan Berchmanscollege, waar we met een knallend einde de avond afsluiten: een optreden van de christelijke muziekgroep “Feel God” uit Brussel.

 

De opbrengst van dit initiatief schenken we aan “Welzijnszorg vzw”, dat zich inzet om armoede in onze samenleving in de aandacht te houden en waar mogelijk te bestrijden.

Programma

15.30  Onthaal in De Zwaan

16.00  Getuigenis: 'Van donker naar licht'

17.30   Verzamelen + kleine snack 

18.00  Lichtviering (Ss. Pieter en Pauwelkerk)

19.00  Fakkeltocht (klik hier voor de route)

20.00  Slotmoment met soep en optreden

 

Van Donker Naar Licht

De kleinsten (t.e.m. 4e leerjaar)

  • een lampion knutselen

Kinderen (5e-6e leerjaar, vormelingen!)

jongeren (vanaf 1e middelbaar)

  • Nick Hannes (Ex-gameverslaafde en medewerker bij IJD Antwerpen)

  • Joren (Drughulpverlener)

Volwassenen

 

Vuur Werkt 2019

De ticketverkoop voor Vuur Werkt is afgesloten. Je kan nog steeds gratis deelnemen aan de lichtviering om 18u in de kerk. Met wat geluk kan je na de viering nog een fakkel en een toegangsbandje voor het slotconcert bemachtigen.

Vragen? Mail ons!

Tickets zijn niet meer te koop

 

Over Vuur Werkt

"Vuur Werkt" is een christelijk initiatief van het dekenaat Zuiderkempen. We willen aan het begin van de Advent jongeren van allerlei achtergronden en hun gezin samenbrengen rond het licht. In verschillende leeftijdsgroepen kunnen kinderen, jongeren en ouders getuigenissen beluisteren van mensen die in hun leven 'van donker naar licht' zijn gegaan. Daarna wordt de eerste adventskaars aangestoken in een lichtviering. Het hoogtepunt van dit evenement is de fakkeltocht die vertrekt aan de kerk. De avond wordt in festivalsfeer afgesloten.

Het team dat meewerkt aan Vuur Werkt bestaat uit enkele priesters, parochie-assistenten en vrijwilligers van de verschillende pastorale eenheden van het dekenaat Zuiderkempen.

Een samenwerking tussen

PE De Heilige Apostelen

PE Heilige Norbertus

PE Heiligen Dimpna en Gerebernus

PE Heiligen Prisca en Aquila

Dekenaat Zuiderkempen

Graaf De Broquevillestraat 2

2400 Mol

014 31 27 29

BE02 7310 1119 0640

VOLG ONS

#VUURWERKT

 

Sponsors en medewerkers

Logo PE Heilige Apostelen.jpg
logo_jpg.jpg.jpg
Gemeente Mol.gif
Van Lanschot.png
huysmans en zonen.JPG
kbc.jpg
chiro sprankel.jpg
Logo wHAjo!.jpg
2014_01_17_LOGOALGEMEEN.jpg

Blijf op de hoogte

STAY IN TOUCH

Meld je aan op onze mailinglist en ontvang de laatste nieuwtjes.

Proficiat! Je ontvangt vanaf nu alle laatste nieuwtjes over Vuur Werkt.